Kisjes-slijterijen (her) opent in Meppel en Staphorst

terug naar overzicht →

MEPPEL/STAPHORST – Proef, geniet & beleef  staat er op de winkeldeur bij Slijterij Kisjes.  ‘Een waarheid als een koe’ aldus eigenaar Alexander Kisjes.  Sinds 1977 is de slijterij gevestigd aan de Putstoel 2 in Meppel.  Vele jaren als Mitra, maar na het faillissement van de slijterijketen gaat Kisjes  nu zelfstandig verder. Ook in Staphorst wordt komende week een nieuwe vestiging geopend.

1 juli dit jaar was een gedenkwaardige  datum met het faillissement van franchisegever Mitra. Kisjes: ‘In december zouden we als franchisenemers ons tienjarig jubileum vieren. Ondanks dat het bekend was dat Mitra het moeilijk had, was het faillissement een onverwachte wending’.

Voor de franchiseondernemer werden het een aantal onzekere weken. ‘Als lid van de franchiseraad is er veel overleg geweest met de overige bestuursleden. De curator had vanaf dat moment de touwtjes in handen. Een eventuele doorstart van Mitra was voor ons overigens geen optie meer’.

Tijdens de vakantie werd er nagedacht en plannen gemaakt voor de toekomst.

Kisjes: ‘Wij gaan nu door onder de naam Kisjes-Slijterijen, in Meppel en in Staphorst. De plannen waren er al om een tweede winkel te beginnen in Staphorst, alleen gaan we dat nu helemaal zelf doen. We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om alles om te zetten: de naam, het logo, een nieuw assortiment, een nieuw kassa-systeem en wat alles er nog meer bij komt kijken om helemaal los te komen. We hebben er zin in’.
De vestiging in Staphorst gaat woensdag 21 september open en  wordt grotendeels gedraaid door Robert Schalen, oud-collega bij Mitra en een bekend gezicht in Staphorst.

Slijterij Kisjes heeft een groot assortiment Bier, maar liefst zeshonderd soorten, wijn en gedistilleerd. ‘Het juiste drankje bij de juiste persoon krijgen’ dat is onze uitdaging. Ter gelegenheid van de heropening zijn er tal van aanbiedingen.

14369924_2133693563522005_2413004955303998199_n